понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Варись, варись борщику в полив’янім горщику


Яскраве народознавче свято «Варись, варись борщику в поливянім горщику» відбулося 25 жовтня в Охтирській центральній міській бібліотеці. На свято завітали учні 4-го класу Охтирської ЗОШ №6 (класний керівник Гусарова Антоніна Василівна).
Національний колорит страв української кухні багатий і різноманітний. Вони вирізняються простотою приготування і прекрасними неповторними смаковими якостями, ароматом, соковитістю. Український борщ – страва № 1 в Україні, він славиться в усьому світі. Український борщ – це традиційне українське блюдо, яке готували наші предки і готуємо ми, сучасні українці.
Ведучі свята, бібліотекарі  читального залу  Губенок  Любов Михайлівна та Яковенко Валентина Андріївна розповіли дітям про традиційне українське блюдо – український борщ. Господині провели майстер клас з приготування борщу. Цікавим моментом і особливістю стало приготування страви за допомогою самих учасників свята – учнів, запрошених на свято. Хлопці й дівчата залюбки чистили й різали овочі – моркву, цибулю, картоплю, капусту, смакували їх, плакали від цибулі, куштували традиційні продукти до борщу –пампушки з часником. Все здавалося їм дуже смачним, тому по закінченню заходу діти залишились задоволені і пообіцяли після канікул завітати знову до бібліотеки.

































1 коментар: