четвер, 13 лютого 2020 р.

В колі афганських друзів



15 лютого минає 31 річниця з дня виводу військ з Афганістану. Афганська війна залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів чи батьків.. На передодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 12 лютого в центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека Охтирської міської ОТГ» відбулася година мужності «В колі афганських друзів».
На зустріч з учнями ДНЗ «Охтирський центру ПТО» (група 2-4, кл. керівник В. В. Фьодорова) до бібліотеки прийшли учасники бойових дій в Афганістані – майор Олександр Миколайович Сніжко та підполковник Бова Юрій Михайлович.
Бібліотекарі познайомили учнів з гостями заходу та, після перегляду документального фільму про Афганістан, надали слово очевидцям лихоліть Афганської війни. Вони розповіли молоді про те, як потрапили в Афганістан, як там жили і воювали, поділилися спогадами про товаришів, яких вже немає в живих, про ситуації, які запам'яталися їм найбільше. Учні з захопленням слухали розповіді кожного з них.
Минають дні, ідуть роки, але для кожного, хто пройшов важкими дорогами війни в Афгані, хто не раз зазирав в обличчя смерті, втрачав друзів, ті події залишились біллю у серці та назавжди закарбувались в пам’яті. Пам’ятаймо…















Немає коментарів:

Дописати коментар