пʼятниця, 20 січня 2023 р.

Година спілкування «Круговерть зимових свят»

19 січня, у день явлення Господнього на годину спілкування «Круговерть зимових свят» до міського територіального центру соціального обслуговування населення завітала бібліотекар центральної бібліотеки Людмила АБАРОВСЬКА, яка привітала всіх присутніх зі святами, розповіла про особливості відзначення зимових свят в Україні, продемонстрували книги з висвітлення звичаїв, обрядів щодо святкування, традицій харчування у цей період - у різних регіонах України.

Бажаючі учасники поділилися з присутніми власними спогадами про відзначення свят Різдвяного циклу, починаючи з дитинства і аж дотепер. Для кожного з присутніх ці свята є улюбленими з дитинства, адже вони свої, рідні, споконвічні. І хоч учасники вже люди поважного віку, але в кожного в душі залишились теплі спогади з дитинства на все життя.

Учасники заходу важно слухали інформацію про життя та творчість видатних українців, які народилися в січні, зокрема, Степана Бандеру, Василя Стуса, Василя Симоненка, аналізували ставлення до цих постатей у суспільстві, та за яких умов воно формувалося.

Зробили висновки, що інформація – це сильна зброя. Можна знищити будь-яку людину, навіть без зброї, якщо поставити таку мету. Саме так і робила тоталітарна радянська система з тими, хто не бажав їй коритися. І намагається до цього часу спотворювати інформацію. Бібліотекар Людмила АБАРОВСЬКА зачитала кілька поезій Василя Стуса та Василя Симоненка.

Всі присутні виразили щиру надію, що цей рік буде роком Перемоги України, і кожен посильно робить все можливе, щоб якомога швидше її наблизити. І вже наступного року українці святкуватимуть, а не відзначатимуть.



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар