четвер, 21 березня 2024 р.

Подарункові книги загиблого військового Андрія Гудима «69 спецій для Серця» та Олексія Петрова «Кава з присмаком попелу»

Колектив Охтирської публічної бібліотеки Охтирської міської ради щиро дякує пані Оксані за подаровані книги для нашої бібліотеки Андрія Гудима «69 спецій для Серця» та Олексія Петрова «Кава з присмаком попелу».

Андрій Гудима народився 23 серпня 1979 року у Словацькій Республіці, проте невдовзі родина повернулася до Львова. Здобув освіту за спеціальностями «художник-реставратор» у Львівському фаховому коледжі декоративного й ужиткового мистецтва ім. І. Труша (1998) та «графічний дизайн» у Львівській академії мистецтв (2004), а також закінчив юридичний факультет Львівської комерційної академії (2010).

У період із 2002-го по 2006 роки був більд-редактором у газеті «Експрес», із 2006-го по 2016 рік працював у державних структурах. У 2008-му у шлюбі з Уляною Сурмай в Андрія Гудими народилася донька Юлія.

З 2013 року почав ходити в море на яхті, що назавжди залишилося його пристрастю. У 2017 році почав кулінарну кар’єру. Працював бренд-шефом мережі ресторанів «Open», а з 2021-го — паралельно бренд-шефом мережі ресторанів «Re:bro»; став шефом Академії смаку.

Після повномасштабного вторгнення пішов у лави ЗСУ, йому довелося декілька разів протягом року приходити у військкомат, щоб його мобілізували. Врешті потрапив до легендарної 80-ї бригади. Андрій загинув 2-го липня 2023 року в боях під Бахмутом, боронячи Україну.

На превеликий жаль автор не встиг побачити власну книгу, віддавши за свою країну життя. Життя, яке надзвичайно любив. У жовтні 2023 року у «Видавництві Старого Лева» вийшла його книжка «69 спецій для Серця». У грудні 2023 року Капітула Премії імені Юрія Шевельова присудила Андрію Гудимі (посмертно) спеціальну відзнаку за смак до життя і слова, з глибокою вдячністю Герою за чин.

У книзі «69 спецій для Серця» – кулінарні секрети й таємниці досвіду Андрія Гудими – Майстра, Воїна Світла, який прагнув ділитися зі світом знаннями і любов’ю до всього. Автор не встиг побачити власну книгу, віддавши за свою країну життя. Життя, яке надзвичайно любив.

Книга військовослужбовця, ветерана АТО та блогера Олексія Петрова «Кава з присмаком попелу» українською мовою, авторкою перекладу з російської мови стала письменниця, волонтерка Тамара Горіха Зерня.

В основі книги – спогади-свідчення Олексія Петрова про події від березня 2014-го до липня 2015 року, які відбувалися в Мелітополі, Запоріжжі, зоні АТО, секторі «Б» та «М».

У книзі досить багато автобіографічного матеріалу і обмаль художнього. Вона правдива тією життєвою правдою, яку не вигадаєш і не нафантазуєш. У ній багато людей, подій та думок.

Низький уклін Вам пані Оксано за подаровані книги!









Немає коментарів:

Дописати коментар