пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Радіодиктант національної єдності 2023 в бібліотеці

Вперше Радіодиктант національної єдності відбувся 27 жовтня об 11:00, у День української писемності та мови, який, згідно з указом президента, відтепер відзначатимуть саме цього дня. Досі цей день відзначали 9 листопада. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі закладів освіти, але щороку радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій. Охочих написати Радіодиктант національної єдності цього року було дуже багато. Громадські та культурні діячі, працівники Охтирського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у Сумській області, працівники, користувачі Охтирської центральної публічної бібліотеки також долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності.

Радіодиктант національної єдності «Дороги України» Катерини Калитко – поетеси, перекладачки, авторки прозових творів, лауреатки Шевченківської премії, української письменниці зачитав актор і театральний режисер – Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі «Довбуш».

Трансляція відбувалася в ефірі Українського Радіо та Радіо Культура, на телеканалі Суспільне Культура, Youtube-каналі Українського Радіо та на Facebook-сторінках Суспільного.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткувала команда Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови.

Нагадаємо, торік радіодиктант писала рекордна кількість людей.










Немає коментарів:

Дописати коментар