середа, 4 жовтня 2023 р.

Година спілкування "Іван Багряний - гордість України" в Охтирському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення

На годину спілкування "Іван Багряний - гордість України" до Охтирського міського територіального центру соціального обслуговування населення завітали бібліотекарі Охтирської центральної бібліотеки - Віра Гнітій та Людмила Абаровська.

Розповіли про життєвий шлях, сповнений випробувань, нескореного письменника, художника, публіциста, громадського діяча, вірного патріота України, родом з Охтирки - Івана Багряного.

Зачитали для присутніх цитати з найвідоміших творів Лауреата Шевченківської премії.

Письменник закликає попри всі випробування залишатися Людиною, вірити в себе, та боротися з підлістю, поневоленням, та кривдою.

"Краще вмерти, біжучи, ніж жити гниючи" - стверджує та доказує власним прикладом Іван Багряний.

В. Гнітій зачитала уривок з роману "Маруся Богуславка", Л. Абаровська - "Сад Гетсиманський", у яких присутні впізнали свою рідну Охтирку.

Розшифрувати назви вулиць допомогли статті з місцевих періодичних видань, які належать письменнику та краєзнавцю О. І. Галкіну, якими й скористалися бібліотекарі.

Виставку з книг Івана Багряного доповнив його вишитий портрет, авторства знаної в Охтирці вишивальниці - Лідії Миколаївни Радько.

Зворушені долею Охтирського вірного сина України, присутні висловили свої думки про І. Багряного та життя людей за радянського режиму.

Його цькували, ув'язнювали, катували, забороняли його правдиві викривальні твори, підірвали здоров'я, таврували "ворогом народу", але не скорили волелюбну особистість, не знищили безмежної щирої любові до рідної Охтирки, української мови та пісні, українського народу, рідної землі.

Бібліотекарі запропонували всім охочим читати твори І.Багряного, про що так мріяв Український письменник та громадський діяч.

У бібліотеці наявні такі книги, як "Людина біжить над прірвою"," Генерал", "Вірю!", "Золотий бумеранг", "Антон Біда - Герой труда", "Сад Гетсиманський", "Тигролови", "Огненне коло", "Скелька","Ave Maria", "Розгром", "Чому я не хочу вертатися до срср", "Публіцистика" та багато інших.

"Ми є.Були. І будем Ми. Й Вітчизна наша з нами!"

Читаймо, пізнаваймо, перемагаймо!



Немає коментарів:

Дописати коментар