вівторок, 24 жовтня 2023 р.

Історична панорама «Українські генії, вкрадені росією» «росія – країна-мародер» в Охтирському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення

24 жовтня працівники Охтирської публічної бібліотеки завітали до відвідувачів Охтирського міського територіального центру соціального обслуговування населення та провели історичну панораму «Українські генії, вкрадені росією» «росія – країна-мародер». Бібліотекарі ознайомили з невеличкою частиною українських діячів мистецтва та літератури, яких країна-сусід привласнила собі, довели, що ті намагаються не лише фізично знищити нашу націю, але й привласнити історію та культуру України. Наприклад, 2021 року «російський центр науки та культури в Києві», філія російської держагенції, спромігся назвати «російсько-українським поетом» Тараса Шевченка. Як пояснили співробітники обуреним коментаторам – мовляв, у Шевченка є твори російською, а значить, він російський поет. Цю риторику росіяни повторювали уже давно і до інших відомих українців. Закиди на кшталт «писав російською – а отже, росіянин» звучать особливо цинічно, якщо брати до уваги, що українською мовою в російській імперії писати забороняли.

Під час бібліографічного огляду «Видатні українці» гості ознайомились з невеличкою частинкою літератури, що знаходиться в фонді бібліотеки, та відображає біографії видатних особистостей історії, культури та літератури України.

Цікавою родзинкою зустрічі був майстер-клас «Подарунковий пакет», запропонований бібліотекарями. Потрібно було власними руками виготовити пакет для подарунка. Присутні з захватом взялися за роботу. По закінченню отримали й солодкі подарунки, бо подарунковий пакет не повинен бути порожнім. Зустріч не пройшла даремно: дізналися багато цікавої інформації та отримали приємні враження.





Немає коментарів:

Дописати коментар