четвер, 19 травня 2022 р.

Вишиванка – духовна броня українців

 

«Вишиванка – духовна броня українців» під таким гаслом святкуємо цього року Всесвітній день вишиванки. Охтирська публічна бібліотека нагадала охтирчанам про це свято, організувавши невеличку акцію біля бібліотеки.

Щороку у третій четвер травня українці в усьому світі відзначають День вишиванки.

Історія української вишивки сягає сивої давнини, але сьогодні, як ніколи, вишиванка переживає певне відродження. Носити вишиванку зараз не тільки патріотично, але й модно. Приємно бачити, як у День вишиванки дорослі, діти та молодь виходять на вулиці у вишитому одязі. Але, одягаючи вишиванки, українці не лише підтримують національні традиції чи віддають данину новій моді.

Сьогодні, у День вишиванки, як ніколи кожен з нас відчуває приналежність до великого українського народу, який здатний мати, берегти і боронити свою державу, свою історію і традиції. Вишиванка стала яскравим символом української культури та національної ідентичності, проявом патріотизму та поваги до духовної спадщини своїх предків.

На жаль, цього року не кожен зможе вдягти вишиванку, але, безперечно, кожен знає силу цього сакрального символу українців.






Немає коментарів:

Дописати коментар