пʼятниця, 20 травня 2022 р.

Вулична акція «Дякуємо, Європо!»

 


20 травня, напередодні святкування дня Європи в Україні Пункт європейської інформації Охтирської публічної бібліотеки організував вуличну акцію «Дякуємо, Європо!».

Мета акції подякувати європейській спільноті за потужну підтримку України під час війни, яку веде російська федерація проти України з 24 лютого та триває і досі. 

Після повномасштабного військового вторгнення в Україну увесь цивілізований світ вразили масштаби російського державного терору. Щодня в нашій країні під ракетними обстрілами, бомбардуванням касетними та запальними бомбами, розстрілами з танків та автоматів гинуть мирні громадяни, включаючи дітей, жінок, літніх людей, інвалідів…

Європа як ніколи, з часів Другої світової війни, об’єдналася і допомагає Україні перемогти росію-окупанта, дотримуючись думки, що кожна європейська країна повинна підтримувати суверенні країни під час агресії і що бездіяльність в Україні спонукатиме росію до подальших військових дій в інших місцях.

Допомога європейських країн відбувається у різних напрямках – накладення санкцій проти російської федерації, надання прихистку для біженців з України, постачання зброї Україні, фінансова допомога на гуманітарні потреби тощо.

Тому в цей день ми хочемо сказати: «Дякуємо, Європо!».












Немає коментарів:

Дописати коментар