вівторок, 9 квітня 2024 р.

Майбутнє довкілля в наших руках

Щороку в третю суботу квітня, в цьому році це припадає на 20 квітня, в Україні відзначається День довкілля, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля».

9 квітня працівники Охтирської публічної бібліотеки Охтирської міської ради завітали до відвідувачів КУ «Охтирського міського центру надання соціальних послуг» та провели інформаційний рай «Майбутнє довкілля в наших руках».

 Головним завданням відзначення Дня довкілля є привернення уваги громадян України до критичного стану довкілля в країні та виховання екологічного мислення.

У цей день за усталеною традицією в українських містах і селах, на територіях підприємств на волонтерських засадах проводяться екологічні толоки з метою прибирання територій, берегів і акваторій найближчих водойм, ліквідації стихійних звалищ, створення парків, скверів і зелених куточків.

Але бібліотекарі, щоб привернути увагу до цього Дня, не займались з відвідувачами на вулиці, а провели вікторину «Майбутнє довкілля в наших руках», під час якої гості дізнавались цікаві та невідомі для себе факти про тваринний світ планети: коали сплять близько 20 годин на добу; крокодили можуть жити без їжі до двох років; гепарди можуть розвивати швидкість до 112 км/год; леопарди здатні виконувати стрибки довжиною до 6 метрів горизонтально та до 3 метрів у висоту; таргани можуть жити без голови кілька тижнів до втрати критичної кількості рідини або голоду; свійські хом’ячки за ніч в колесі можуть пробігти до 12 кілометрів; та багато інших.   

До уваги відвідувачів бібліотекарі запропонували книжкову викладку та перегляд літератури  «Майбутнє планети – в наших руках». З яких вони дізнались про шкідливість сміття для оточуючого середовища, як його сортувати, та що можна зробити, щоб зберегти нашу планету для прийдешніх поколінь живою та красивою. 





Немає коментарів:

Дописати коментар