вівторок, 9 травня 2023 р.

День Європи 2023

 


9 травня 2023 року Україна вперше відзначає День Європи разом з усією європейською спільнотою, згідно з новим Указом Президента України Володимира Зеленського № 266 від 8 травня 2023 року. «Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу», – йдеться в указі.

Пункт європейської інформації, який діє в Охтирській центральній публічній бібліотеці організував вуличну акцію «Ми прагнемо жити в європейській Україні» та організував біля бібліотеки єврозону «Читай, слухай, дізнавайся про Європу». На святі було представлено книжкові виставки «Україна – Європа: навіки спільний шлях», «Подорожуймо Європою книжково», «Знайомтесь! Найкращі письменники Європи». Мешканці громади взяли участь у євроквізі «Європейський Союз – сім’я демократичних цінностей», перевірили свої знання про країни Європи у шанс-вікторині «На побачення з Європою».

До заходу долучилися також волонтери Охтирської міської організації Червоного Хреста України.

Мета вуличної акції – привернути увагу мешканців громади до цього свята та подякувати європейській спільноті за потужну підтримку України під час війни, яку веде російська федерація проти України з 24 лютого 2022 року та триває і досі. Адже Європейський Союз єдиний у своїй непохитній підтримці незалежності, територіальної цілісності й суверенітету України в умовах повномасштабного вторгнення росії та нещадної війни. ЄС постійно посилює свою політичну, гуманітарну, фінансову та військову підтримку Україні та запроваджує масові санкції проти кремля, щоб паралізувати його військову машину.

























Немає коментарів:

Дописати коментар