середа, 24 травня 2023 р.

СВЯТО ВИШИВАНКИ

«Вишиванка моя споконвічна – моя радість, надія, любов» – таку назву мало свято Вишиванки, яке організувала Охтирська публічна бібліотека для мешканців громади на площі міста біля альтанки.

Бібліотека представила вишиті роботи майстринь-бібліотекарів на виставці-інсталяції «Багатство української душі», у поєднанні з книгами, що розповідають про українську вишивку. Родзинкою заходу були ретро-виставки давніх вишитих сорочок, рушників та картин «Вишиті скарби з бабусиної скрині».

Вишивальниці центральної публічної бібліотеки продемонстрували свою майстерність просто неба – бібліотекар Литовченко Світлана вишивала рушник синьо-голубими нитками, а бібліотекар Тесменецька Наталія запросила мешканців міста долучитися до акції «Вишивка єдності», під час якого, кожен з них вишивав герб України.

Під час свята бібліотекарі провели вікторину для учасників заходу «Вишиванка моя вишивана» та запросили гостей міста та охтирчан залишити побажання на стрічках арки миру.

В цей день відчувалася справжня святкова атмосфера Дня вишиванки, адже багато охтирчан одягли вишиванки та гуляли містом, відвідували святкові локації, організовані різними організаціями – закладами культури та освіти.





















 

Немає коментарів:

Дописати коментар