пʼятниця, 2 червня 2023 р.

Олександр Костів «Охтирка: 300 років нашого роду»

Охтирська публічна бібліотека отримала у подарунок книгу у двох частинах від нашого земляка Олександра Костіва «Охтирка: 300 років нашого роду» – це результат генеалогічного дослідження і походження його предків, які належали до роду Коросташевих та з ХVІІІ століття проживали на території славного козацького містечка Слобідської України Охтирка.

У процесі дослідницького пошуку опрацьовано архівні документи, які стосуються життя та устрою Охтирського слобідського козацького полку, «сповідні відомості» охтирських храмів, матеріали ревізій (переписів)податного населення м. Охтирка («ревізькі казки»), а також велику метричних книг, завдяки чому вдалося встановити та документально підтвердити 10 поколінь родоводу за понад 300-літній період – з початку ХVІІІ століття.

Також наведено матеріали земських звітів, документи військових архівів та кримінальних справ, особисті листи, спогади охтирчан, публікації в пресі, що містять інформацію про рідних автора.

Були в роду автора козаки і гусари, чумаки і селяни, інженери і музиканти, пілоти і солдати, вчителі і юристи… Про всіх знайшлося місце в цій книзі.

Матеріал викладено у формі родинної хроніки з історичними екскурсами – описом визначальних та подекуди трагічних подій, свідками та безпосередніми учасниками яких довелося бути нашим предкам.

Нині дослідження триває, і тут опубліковані лише його узагальнені проміжні результати, які вдалося здобути за два роки пошуків.

Бібліотека щиро вдячна Олександру Костіву Олександр Костів за цінну книгу, яка поповнить краєзнавчий фонд бібліотеки.

#краєзнавство

#ІсторіяОхтирки


 

Немає коментарів:

Дописати коментар