вівторок, 6 червня 2023 р.

Відкриття літньої лаунж-зони для дітей «Бібліотека під липами»

Та-дам!!! А у нас прекрасні новини для дітлахів Охтирки! Лаунж-зону «Бібліотека під липами» відкрито! Відтепер вона буде працювати увесь червень щовівторка та щочетверга з 10.00 до 12.00 години за гарної погоди та відсутності масштабної повітряної тривоги біля Охтирської центральної публічної бібліотеки.

КЗ «Охтирської публічна бібліотека» Охтирської міської ради другий рік поспіль організовує дитяче дозвілля в межах бібліотечного проєкту «Бібліотека під липами – територія розваг та відпочинку». Бібліотекарі проводять тут багато цікавих заходів для дітей, де для них діють такі зони:

-     Рекреаційна зона читання «Літературний дворик» (фото-зона; літературні вікторини тощо);

-  Містечко розваг (клуб «Ерудит» настільні ігри, рухливі ігри, ребуси «Розумні, кмітливі, допитливі» тощо);

-      Арт-майданчик (малювання на асфальті, майстер-класи,  малювання, ліпка тощо);

-      Музичний екстрим (руханки, танці просто неба).

Сьогодні діти поринули у подорож Україною, взявши участь у інтелектуальній вікторині-грі «Так чи ні. Україна – це ми», пізнали Україну в містах на магнітиках, а випробувати свої літературні пізнання діти змогли під час казкової заплутанки «Стежками мудрої казки».

Ігрова зона запропонувала діткам велику кількість настільних ігор, найменші відвідувачі ловили рибу у ванні дитячими вудочками.

На відкриття лаунж-зони для дітей «Бібліотека під липами – територія розваг та відпочинку» завітала провідний фахівець з екологічної освіти Наталія Кварта, де провела екологічний майстер-клас «Друге життя пластиковій пляшці». Під час заняття діти дізналися, що під впливом сонячного світла, повітря та води розкладання пластику складає кілька сотень років, про величезну шкоду яку завдає пластик довкіллю, і найголовніше, чим можна замінити вироби з пластику в повсякденному житті. Разом з дітьми ми дали друге життя пластиковій пляшці, виготовивши разом цікаві горщики для квітів. 

До заходу долучилася також викладач-хореограф Охтирської музичної дитячої школи ім. П. Білинника Марина Курбатова, яка представила присутнім два танцювальних номери своєї вихованки.

І як завжди, великою популярністю серед дітей була творчість на асфальті, розфарбовка розмальовок.


















































Немає коментарів:

Дописати коментар