пʼятниця, 2 червня 2023 р.

Місце зустрічі – країна дитинства

Дитячий бібліомайданчик «Місце зустрічі – країна дитинства» організували бібліотекарі Охтирської публічної бібліотеки 1 червня для дітей міста Охтирки та тих, які вимушено переїхали з міст, які потерпають від військової агресії російської федерації.

На святі діяли локації: рекреаційна зона читання «Літературний дворик»: книжкові виставки «Літні промінці на книжковій сторінці», фото-зона «Сузір'я казкових героїв», казковий батл (загадки, вікторини), бібліотусовка «Я люблю читати», бібліопікнік «З книгою у тіні дерев»;  ігрова зона «Перехрестя веселих забав»: настільні та рухливі ігри; територія творчості «Яким має бути дитинство»: майстер-класи «Розмалюй кульку», biblio-майстерня «Яскраве літечко»,  фарботерапія «Кольорові фантазії» тощо.

Для того, щоб отримати подарунок, діткам пропонували взяти участь у цікавих заходах, попередньо зареєструвавшись, отримати перепустку з назвами локацій та пройти декілька станцій: biblio-майстерню «Яскраве літечко», казковий батл (загадки, вікторини), бібліотусовку «Я люблю читати», майстер-клас «Розмалюй кульку», ігрові зони «Ерудит» та «Рухливі розваги».

Пройти локації було багато бажаючих, зареєструвалося 187 дітей, адже отримати подарунок хотів кожен учасник, а відпочити після усіх заходів та рухливих ігор діти мали можливість на бібліопікніку «З книгою у тіні дерев» на кріслах-грушах, де читали книги, комікси, журнали, втамовували спрагу водою та Соса&Соlа.

Локація «Рухливі розваги» спричинила справжній бум: діти танцювали руханки, грали в ігри.

Особлива атмосфера бібліолокацій була завдяки прекрасному розташуванню у парку, адже поруч річка, навколо зелено, красиво, затишно у тіні дерев. Діти довгий час не покидали рекреаційну зону читання, зручно розмістившись на кріслах з книгами.

До заходу долучилася Наталія Кварта, провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП, вона проводила для дітей екологічні майстер-класи «Спогади про літо».

Щира подяка Охтирській міській організації Червоний Хрест за надану допомогу: подарунки для дітей, цукерки, напої.










































 


Немає коментарів:

Дописати коментар