середа, 13 вересня 2023 р.

Всесвітній день журавля в бібліотеці

12 вересня в Охтирській центральній публічній бібліотеці відбулася екологічна інформаційна година за участю провідного фахівця з екологічної освіти Гетьманського НПП Наталії КВАРТИ.

Чи знали ви, що у перекладі з китайської «Україна» означає «Країна журавля».

Всесвітній день журавля – це свято припадає на другу неділю вересня і є популярним в багатьох країнах світу. Його головна мета полягає в тому, щоб привернути увагу світу до тих проблем і труднощів, з якими стикаються ці граціозні птахи. Особливо в такі часи, коли величезні території страждають, забруднюються від російської агресії.

Наталія КВАРТА розповіла юним читачам цікаві факти про журавлів, як їх називають в народі, легенди та багато іншого. Так як саме сірий журавель є символом Парку, на згадку дітлахам про це екологічне свято виготовили «Журавлика із паперу».

На території нашої країни поширені два різновиди журавлів: «білий» та «сірий». Сірі журавлі належать до гніздових птахів, вони зустрічаються частіше. А от білі – надзвичайно рідкісні в Україні. Останні статистичні дані свідчать про те, що великотілі білі журавлі знаходяться на межі повного вимирання, а сірі – занесені до Червоної книги.

Кожен із нас повинен замислитися, адже наша країна така багата, чарівна, родюча. У нас усе є, тільки нам людям, потрібно навчитися любити, відновлювати та зберігати ті природні надбання, що нам дарує матінка Земля!






Немає коментарів:

Дописати коментар