середа, 1 лютого 2023 р.

Засідання клубу «Книжковий кайф» за участю «Українського клубу Охтирки»

В Охтирській центральній публічній бібліотеці відбулося засідання клубу «Книжковий кайф», до якого долучилися учасники «Українського клубу Охтирки» в рамках проєкту «Фабрика добра та відпочинку», який реалізується за ініціативи Охтирської міської організації Червоного Хреста, завдяки програмі BRAVO. 

Засідання розпочалося з пісні «Два кольори» на слова Д. В. Павличка. Присутні вшанували пам'ять Дмитра Павличка, зачитали кілька його віршів, пригадали віхи життя та творчості українського поета. Проаналізували час, в який відбувалося становлення особистості Дмитра Васильовича. То був час тональної брехні, страху, репресій...

Присутні порушили проблему гострої потреби змінювати свідомість, а це можливо лише через пізнання нового, лише шляхом заміни всього того, що нав'язувалось десятиліттями колоніальною росією - проаналізованою з українського ракурсу правдивою інформацією.

Керівник клубу «Книжковий кайф» Світлана ЛИТОВЧЕНКО та бібліотекар читального залу Людмила АБАРОВСЬКА ознайомили присутніх з новими надходженнями до бібліотечного книжкового фонду.

Учасниці заходу поділилися враженнями від прочитаних книг українських авторів, таких як: А. Кокотюха, В. Лис, С. Процюк, О. Саліпа, С. Талан, Д. Гнатко, І. Нечуй–Левицький, У. Самчук, М. Матіос, В. Підмонильний та багато інших. Тривала відверта бесіда, яка часом переростала в дискусію. Кожен висловлював свої думки з того чи іншого приводу. Всі залишилися задоволені, та обрали собі по кілька книг для читання, щоб ще краще пізнати себе та Україну.








Немає коментарів:

Дописати коментар