пʼятниця, 3 лютого 2023 р.

Еколого-пізнавальне заняття Гетьманського національного природного парку

До Всесвітнього дня водно – болотних угідь, яке святкується 2 лютого в Охтирській центральній публічній бібліотеці провідна фахівчиня з екологічної освіти Наталія КВАРТА провела еколого-пізнавальне заняття, під час якого, діти проглянули цікаву презентацію про водно-болотні угіддя Гетьманського національного природного парку, познайомилися з їх мешканцями, взяли участь у майстер-класі з виготовлення жабки із паперу в рамках проєкту «Фабрика добра та відпочинку», який реалізується за підтримки Товариства Червоного Хреста України програми.

Територія Гетьманського НПП цікава і різноманітна, не даремно основою Парку стали найбільші на річці Ворскла болотні масиви – раніше створені гідрологічні заказники загальнодержавного значення «Бакирівський», «Климентівський» та «Хухрянський», а також гідрологічний заказник місцевого значення «Ямний». Цікаво, що на піщаній терасі Ворскли в урочищі Литовський бір знаходяться унікальні сфагнові болітця, проте за останні 15–20 років вони майже висохли.

Тому, ми маємо розуміти, що усі водно-болотні угіддя потребують підвищеної уваги до їх збереження і підтриманні в належному екологічному стані! Кожен з нас може внести свій невеликий внесок в охорону водно-болотних угідь. Це дуже просто. Головна ідея – «НЕ НАШКОДЬ!»

У нас є чим пишатися і що берегти для майбутнього покоління!!!





Немає коментарів:

Дописати коментар