понеділок, 24 квітня 2023 р.

VI Міжнародного форуму молодих бібліотекарів Української бібліотечної асоціації «Бібліотека наш простір змін»

20 квітня 2023 року директорка КЗ «Охтирська публічна бібліотека» долучилася до VI Міжнародного форуму молодих бібліотекарів Української бібліотечної асоціації «Бібліотека наш простір змін» онлайн у якості спікера та презентувала проєкт культурного креативного простору «Фабрика добра та відпочинку», який діє в Охтирській центральній публічній бібліотеці з підтримки Охтирської міської організації Червоного Хреста України.

У форумі взяли участь представники бібліотек Литви, Естонії, Польщі та України. Форум – це зустріч молодих бібліотекарів для обговорення нових актуальних напрямів діяльності. Це також чудова можливість відкрити для себе нові горизонти у професії, обмінятись ідеями та результатами бібліотечних ініціатив, познайомитись з колегами з України та світу, налагодити нові партнерства.

У програмі заходу були – доповіді, презентації, обговорення та знайомства, нетворкінг та неформальне спілкування.

Під час Форуму говорили про:

  бібліотечний простір як територію змін – послуг, функцій, подій та пристосування до нових реалій під час воєнного стану в Україні;

   українських бібліотекарів, які через вторгнення окупантів були змушені виїхати закордон та працюють в бібліотеках інших країн;

  корективи, які внесла російсько-українська війна у роботу бібліотек інших країн та чи вплинуло тимчасове проживання громадян України на діяльність наших іноземних колег.







Немає коментарів:

Дописати коментар