середа, 13 грудня 2023 р.

Охтирська публічна бібліотека отримала Диплом лауреата за участь у Всеукраїнському конкурсі «Бібліотека року 2023»

30 листопада на щорічній конференції Всеукраїнської ГО «Українська бібліотечна асоціація» комунальний заклад «Охтирська публічна бібліотека» Охтирської міської ради отримала почесну відзнаку – Диплом  лауреата за участь у Всеукраїнському конкурсі «Бібліотека року 2023» у номінації «Середні бібліотеки».

У подарунок за відзнаку лауреата Охтирська публічна бібліотека отримала нові книги для дітей та дорослих від видавництва «Ранок».

«Бібліотека року» – це щорічний конкурс, який організовує та проводить ВГО Українська бібліотечна асоціація спільно з Міністерством культури та інформаційної політики серед бібліотек України. Конкурс проводиться, зокрема, аби підвищити престиж бібліотек у суспільстві, стимулювати творчу ініціативу установ у наданні безперешкодного доступу до інформації, визначити кращі інновації у галузі бібліотечно-інформаційних технологій.

«Звання «Бібліотека року» присвоюється бібліотеці за кращий впроваджений інноваційний проєкт, що підтверджується відповідним дипломом.

Охтирська публічна бібліотека подала заявку на конкурс, представивши інноваційний  проєкт «Креативний культурний простір «Фабрика добра та відпочинку», який було впроваджено у період  2022–2023 р. за програмою BRAVO Товариства Червоного Хреста України спільно з Охтирською міською організацією Товариства Червоного Хреста України.

Почесне звання «Бібліотека року 2023» присвоєно Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці за комплекс проєктів «Промоція читання».

ІІ місце у конкурсі відповідно до номінацій отримали:

Номінація «Великі бібліотеки»

Публічна бібліотека ім. Лесі Українки м. Києва за проєкт «Бібліотерапія»

Номінація «Середні бібліотеки»

Луганська обласна універсальна наукова бібліотека за проєкт «Мандрівна бібліотека»

Номінація «Малі бібліотеки»

Бібліотека-філія с. Уличне Трускавецької ЦБС Львівської обл. за проєкт «Створення бібліотечно-музейного дозвіллєвого центру в бібліотеці с. Уличне»

Лауреатами Всеукраїнського конкурсу на здобуття звання «Бібліотека року 2023» оголошено:

У номінації «Великі бібліотеки»

Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Отамановського за проєкт «Голоси живої історії»

Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій, м. Дніпро за проєкти «Відкриті підручники як можливість для подолання кризи нестачі сучасного доступного та інклюзивного освітнього контенту українською мовою для ЗВО»; Щорічна міжнародна конференція «Бібліотека університету на новому етапі розвитку  соціальних комунікацій»

Науково-технічна бібліотека Національного університету харчових технологій, м. Київ за проєкт «Інформаційно-аналітична система «Публікаційна карта Національного університету харчових технологій»

У номінації «Середні бібліотеки»:

Долинська центральна публічна бібліотека Івано-Франківської обл. за екопроєкт «Від прекрасного в природі до прекрасного в людині»

Запорізька центральна міська бібліотека за інклюзивний проєкт «Бібліотека ‒ територія добра та надії»

КЗ «Охтирська публічна бібліотека» Сумської обл. за проєкт «Креативний культурний простір «Фабрика добра та відпочинку»

КЗ «Публічна бібліотека ім. Г. Асакі» Герцаївської міської ради Чернівецької обл. за проєкт «Молодіжний ВільноХаб «Мрій-Вчись-Дій»

Публічна бібліотека ім. Олени Журливої Смілянської міської ТГ Черкаської обл. за проєкт «Бібліотечне укриття»

КЗ «Рівненська обласна бібліотека для молоді» за проєкти «Волонтерський хаб в бібліотеці»; «Молодіжний простір НОТА»

Теофіпольська центральна бібліотека Хмельницької обл. за проєкт «БібліоХаб  ‒ центр коаліції допомоги»

Хмельницька обласна бібліотека для дітей ім. Т.Г. Шевченка за інноваційний проєкт «Вільна мама»

У номінації «Малі бібліотеки»:

Бібліотека Індустріального фахового коледжу Криворізького національного університету, Дніпропетровська обл. за проєкт «Бібліотека в кадрі»

Бібліотека КЗ «Панютинський ліцей» Лозівської міської ради Харківської обл. за проєкт «Інфомедійний тренінговий центр «Інтелект»

Бібліотека-філія №10 для дорослих КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» за проєкти «Мовний Експрес Тур!»; «Психологічна допомога в кризових ситуаціях»; волонтерську діяльність

Веселівська бібліотека-філія КЗ «Торчинська публічна бібліотека Торчинської селищної ради» Волинської обл. за інноваційний проект «Жіночий хаб при Веселівській бібліотеці-філії»

Гощанська центральна бібліотека для дітей Гощанської ТГ Рівненської обл. за проєкт «БібліоХаб»

Миронівська бібліотека – філія для дітей Миронівської ТГ Київської обл. за проєкт «Гурток цифрового малювання «SMARTики»



Немає коментарів:

Дописати коментар