пʼятниця, 22 грудня 2023 р.

Книжкова виставка «Небо і земля нині торжествують»

Любі читачі бібліотеки!

Наближається улюблене свято українців - Різдво Христове, яке сповнює кожне серце добром, надією, вірою, любов’ю.

З цієї нагоди у читальній залі Охтирської публічної бібліотеки представлена книжкова виставка «Небо і земля нині торжествують».


Книги різних авторів відображають звичаї та традиції, які віками формувалися та відтворювалися саме в цей період. Зокрема, «Рідна моя Україна», «Українці. Свята, традиції, звичаї», «Дідух» та «Покуть» В. Скуратівського, «Мудрість віків» П. Чубинського.

Один із найдавніших українських звичаїв, присвячена цій зворушливій події – Вертеп. Історія вертепу в Україні бере свій початок з прадавніх часів, що підтверджують такі книги, як «Звичаї українського народу» О. Воропая, «Я є Укаїна» М. Чумарної та інші.

Колядки та щедрівки, без яких не обходяться зимові святки, Ви знайдете у книгах тематичної виставки, зокрема у праці «Різдво-коляда і щедрий вечір» К. Сосенка.

Н. Фіцич у книзі «Культ предків», зображує результати фольклорно-етнографічних досліджень цього чудового свято у колі родин вже в сучасній Україні ХХІ сторіччя.

Звичаї та традиції , які формувалися віками, є тим духовним місточком, який з’єднує нас з предками, і не дає перерватися ниточці споконвічної самобутньої України.

Завітайте до бібліотеки, та пориньте в звичаї українського народу!

Щиро вітаємо Вас з Різдвом Христовим!!!

Віримо в Перемогу України!

Переможемо разом!

Немає коментарів:

Дописати коментар