вівторок, 5 грудня 2023 р.

Іінформинка «Українські волонтери, відважні й дивовижні» від бібліотекарів

5 грудня бібліотекарі Охтирської публічної бібліотеки завітали у гості до відвідувачів КУ «Охтирського міського територіального центру соціального обслуговування населення» та провели інформинку «Українські волонтери, відважні й дивовижні». Підопічні дізналися, що саме в цей день 1859 року Анрі Дюнан запропонував ідею створення Червоного Хреста, а з 1985 року відзначається Міжнародний день волонтерства, про найвідоміших волонтерів різних часів та сучасності. Бути волонтером – це покликання душі. Нелегка доля випала Україні у ХХІ столітті. Вир суспільно-політичного життя захопив і поглинув кожного. В Україні волонтерство запрацювало з новою силою під час революції Гідності, бойових дій на Сході та особливо сьогодні в час повномасштабної війни. За тисячами військових на фронті стоїть армія волонтерів, яка забезпечує бійців практично всім: медикаментами, одягом, харчуванням, військовим спорядженням. Практично кожен українець хоча б раз у житті по своїй волі допомагав військовим або нужденним, дітям або літнім людям, хворим або людям з обмеженими фізичними можливостями, безпритульним тваринам або просто сусідам чи знайомим. Волонтерство у нас в крові. Велике починається з малого… нехай не зачерствіють ваші душі, відкривайте свої серця для добра!

Під час бібогляду «Я – волонтер» відвідувачі терцентру ознайомилися з виданням про меценатів України та книгою Л. Охріменко «Волонтерські історії. 2014-2022».

Родзинкою зустрічі став майстер-клас «Об’ємна сніжинка», під час якого присутні виробили власними руками 3D-сніжинки з паперу. Зима вже на порозі, свята зимові розпочалися і час готуватися до зустрічі Різдва та Нового року.









Немає коментарів:

Дописати коментар