вівторок, 19 грудня 2023 р.

Мастер-клас «Різдвяний віночок»

18 грудня в Охтирській центральній публічній бібліотеці Охтирської міської ради відбувся захід з психосоціальної підтримки для дітей від 6 до 10 років «Граємо. Малюємо. Відпочиваємо» в межах проєкту «Фабрика добра та відпочинку».

Волонтерки Охтирської міської організації Червоного Хреста Яніна та Олександра для дітей провели мастер-клас «Різдвяний віночок. В кожного віночок вийшов дуже гарним. Адже завжди найціннішим є той виріб, який зроблений своїми руками.

Традиція прикрашати домівки різдвяними віночками прийшла до нас із Заходу та швидко набрала популярності. Дехто купує їх у магазинах, але цей елемент святкового декору можна зробити власноруч.

Різдвяний віночок був введений в різдвяні традиції в 30 роках 19 століття  у місті Гамбург, вчителем богослов’я Іоганном Хенріхом Віхерн, який взяв на виховання декількох дітей із бідних сімей. Він багато розповідав дітям про церковні свята та їхнє значення. Коли підійшла черга готуватися до Різдва, діти весь час питали коли прийде це казкове свято?







Немає коментарів:

Дописати коментар