понеділок, 6 грудня 2021 р.

«Надихнуть на добрі справи»

5 грудня у більшості країн світу святкують Міжнародний день волонтерів. Це свято мільйонів небайдужих сердець – тих, хто безоплатно працює та допомагає людям.

Пропонуємо віртуальний  огляд літератури, головними героями яких є волонтери, які готові жертвувати своїм часом, а іноді й життям.

К. Мосс «Лабіринт». Еліс працює волонтером на археологічних розкопках у Піренеях і випадково знаходить печеру із похованням та загадковим кресленням на стіні. Такий самий візерунок, схожий на лабіринт, вирізаний на внутрішній стороні кільця, підібраного дівчиною у стародавній могилі. Надприродним чином перед внутрішнім поглядом Еліс з'являються картини далекого минулого. Їй здається, що вона сама була учасницею зловісних подій, пов'язаних із великою таємницею єретиків-катарів – безслідно зниклих охоронців Святого Грааля. Вісім століть тому була потрібна величезна жертва, щоб зберегти цю таємницю, але й у двадцять першому столітті платою за її недоторканність може стати людське життя.

Х. Філдінг «Причина успіху». Втомившись від розміреного лондонського життя, Розі Річардсон відправляється як волонтер в Африку, в табір біженців. Те, що починалося як пригода, незабаром стає для неї сенсом життя. Вона вигадує незвичайний план для допомоги своїм підопічним – сподівається привернути до них увагу всього світу, тому організує західним зіркам благодійну подорож до табору.

П. Дзаннонер «Зорро в снігу». Зорро - з тих собак, яких з раннього дитинства натягують бути шукачами. Він слухняний, тихий, дуже уважний – а головне, він може почувати людину навіть у глухому лісі. Або під товщею снігу. І першим, хто висловив псові подяку, став Лука – 19-річний сноубордист, якого одного злощасного дня накрила лавина. Лука не просто вдячний Зорро – дивлячись на його повсякденні подвиги, хлопець вирішує змінити життя та стати професійним волонтером «Альпійської допомоги». А для цього йому потрібен власний чотирилапий супутник.

Л. Коломбані «Жінки Парижа». Солен пожертвувала всім заради кар'єри юриста: мріями, друзями, коханням. Після раптового самогубства клієнта вона розуміє, що не може продовжувати ці перегони, бо емоційно вигоріла. У спробах прийти до тями вона звертається до психотерапії, і лікар радить їй не думати про себе, а почати допомагати іншим. Несподівано для себе героїня стає волонтером у дивному місці під назвою «Палац жінок».




Немає коментарів:

Дописати коментар