пʼятниця, 17 грудня 2021 р.

Подарунок Напередодні Святого Миколая

Напередодні Святого Миколая Охтирська публічна бібліотека отримала книги у подарунок від Костіва Олександра Зіновійовича з м. Тернополя.

Костів Олександр Зіновійович пише книгу про свого родича Кіндрата Андрійовича Коросташева.  Бібліотекарі  Охтирської центральної публічної бібліотеки надали автору  допомогу у пошуку необхідної для написання книги інформації – статті, які друкувались у охтирських місцевих газетах. На знак подяки Олександр Зіновійович  надіслав бібліотеці чотири книги та буклети.

Всі видання мають велике значення для бібліотеки, але, мабуть, найбільшу цінність – книга «Перепись Ахтырского слободского полка 1732 года», яку було видано у 2020 році в м. Харків. Книга містить  листи та історичні факти. Першим з істориків, хто згадував у своїх дослідах «перепись» слобідських полків був Ілля Іванович Квітка, а вже потім пізніше Д. І. Багалій дослідив і виявив «перепись» Охтирського полку, яка до нього була невідома. Пізніше про перепис 1732 року згадували В. Н. Бондаренко, Е. В. Анісімов та інші.

Ще одна книга – подарунок «Справа Василя Стуса». Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних та друзів. Ознайомившись із наведеними матеріалами  читачі дізнаються про невідомі факти Стуса, які були до цього часу під грифом «Секретно».

Не менш цікава для читачів книга «Вирок» В ній розміщені матеріали про перебіг створення ЧК слідчої справи над провідними діячами Українських національно-визвольних змагань 1917–1921-р.р.

Кожна місцевість по-своєму унікальна. Книга та буклети про файне місто Тернопіль збагатять нашу уяву емоціями. Книга має багато фотографій, містить цікаві факти про історію та сьогодення Тернополя.

Щиро дякуємо пану Олександру за подарунок бібліотеці і бажаємо йому творчих успіхів.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар