пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

Година пам’яті «І плакала свіча в скорботі…» в бібліотеці сьогодні, 14:33

Щороку в четверту суботу листопада наша країна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодоморів 1921-1923 і 1946-1947 років.

24 листопада до Охтирської центральної публічної бібліотеки завітали учні 10-б класу Охтирської загальноосвітньої школи І-III ступенів ім. Антоненка-Давидовича та поринули уявою і думками в жахіття Голодомору 1932-1933 років під час години пам’яті «І плакала свіча в скорботі…». Учні дізналися про причини голодомору, страшні цифри закатованих голодом безневинних жертв загалом по Україні, а також по Сумщині та Охтирці зокрема, «різноманітні страви» людей що голодують, переглянувши страшні фото тих років, що зібрані в презентації «Над білим янголом скорботи незгасний духу смолоскип», мультфільм «Голодний дух» та відеоспогади очевидців жахів на Сумщині, вшанували пам'ять померлих хвилиною мовчання.

Інформація про ці страшні події запала глибоко в душу присутнім та викликала хвилю ненависті до катів, що влаштували такі злочини. Гості вирішили підтримати акцію «Запали свічку пам’яті за померлими під час Голодоморів в Україні» в себе вдома в суботу 25 листопада. Це потрібно більше не померлим, це потрібно нам, щоб пам’ятати про ці страшні події, які не повинні ніколи більше повторитися.

Зроніть сльозу, бо ми не мали сліз.

Заплачте разом, а не поодинці.

Зроніть сльозу за тими, хто не зріс,

Що мали зватись гордо – українці!













Немає коментарів:

Дописати коментар