середа, 29 листопада 2023 р.

Зустріч-обговорення «Домашня війна – як протидіяти насильству, де знайти порятунок» до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

В Охтирській центральній публічній бібліотеці Охтирської міської ради була проведена зустріч-обговорення з юристкою Охтирського МЦ з надання БВПД Мариною ГАРАНЖОЮ ЛАПОНОГ «Домашня війна – як протидіяти насильству, де знайти порятунок» для  11 класу Охтирської загальноосвітньої школи І-III ступенів ім. Антоненка-Давидовича до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка діє щороку з 25 листопада до 10 грудня.

Сьогодні на зустрічі більше уваги приділили темі домашнього насильства.

Війна не скасовує домашнє насильство, а навпаки загострює ситуацію. Традиційно домашнє насильство зачіпає вразливі групи населення, які, поміж іншого, обтяжені розв'язання інших проблем, що виникли через збройний конфлікт в державі. Втім, попри війну, органи та установи повинні докласти максимальних зусиль аби, факти домашнього насильства не замовчувалися, а постраждалі були видимі, зверталися по допомогу та отримували належний захист своїх прав.

Також присутні дізналися про «Сигнал про допомогу при домашньому насильстві». Існує універсальний сигнал-жест для того, щоб покликати на допомогу. Виглядає це так: людина підіймає руку, притискає великий палець до долоні, потім загинає чотири інші пальці, захоплюючи ними притиснутий великий палець.






Немає коментарів:

Дописати коментар