вівторок, 7 листопада 2023 р.

Народознавчий календар «Ой, зимонько, зима – свят кувальна ти пора» для відвідувачів Охтирського міського територіального центру соціального обслуговування населення

7 листопада бібліотекарі Охтирської публічної бібліотеки завітали до відвідувачів Охтирського міського територіального центру соціального обслуговування населення та провели народознавчий календар «Ой, зимонько, зима – свят кувальна ти пора». З 1 першого вересня цього року Православна церква України переходить на сучасний (новоюліанський) церковний календар. Всі церковні свята починаємо відзначати не у звичні для нас дати, а на тринадцять днів раніше. Отже, і зимові свята в нас розпочинаються вже на при кінці листопада. Відвідувачі Охтирського міського територіального центру соціального обслуговування населення дізналися про історію походження та традиціями святкування зимових свят. Ознайомилися з традиціями днів Катерини та Андрія, святого Миколая та Святвечора і Різдва, Щедрого вечора та Водохреща, а також Стрітення. Деякі традиції святкування були вже відомі, але дізналися і багато нового.

Для відвідувачів також бібліотекарі провели бібліографічний огляд «Традиції та звичаї українців». Під час якого ознайомили з виданнями, що розкривають традиції святкування народних свят українців.

Цікавинкою зустрічі був майстер-клас з серветок «Гвоздика». Крім прикраси столу це чудовий подарунок. Серветки можна використовувати для різних виробів, або як прикрасу інтер’єру кімнати, підкреслюючи індивідуальність власника, яку можна зробити за лічені хвилини своїми руками.

Зустріч усім дуже сподобалась і викликала бурю позитивних емоцій.








Немає коментарів:

Дописати коментар