вівторок, 21 листопада 2023 р.

Інформинка «Гідність і свобода – серця два крила» для відвідувачів КУ «Охтирського міського територіального центру соціального обслуговування населення»

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої Незалежної України.

Саме з цією темою, уславлення Героїв революцій, бібліотекарі Охтирської публічної бібліотеки разом із провідним фахівцем з екологічної освіти Гетьманського НПП Наталією КВАРТОЮ завітали до відвідувачів КУ «Охтирського міського територіального центру соціального обслуговування населення». Працівники бібліотеки провели інформинку «Гідність і свобода – серця два крила». Під час якої ознайомили з головними кроками Революції Гідності та фото охтирчан-учасників Майдану, які на власні очі бачили всі ці події.

Фонд бібліотеки містить підбірку книг з цієї теми. Частину з якої було представлено для присутніх під час бібліографічного огляду ««Майдан. Простір гідності, свободи, єднання». Документи розкривають погляд на події Євромайдану від перших осіб. Найбільшої уваги отримала книга Г. Кирпи «Мій тато став зіркою». Видання розповідає про події Революції Гідності та початку агресії країни-сусіда проти України очима маленької дівчинки, батько якої був учасником цього та загинув, став зіркою, захищаючи рідну землю та волю і свободу її громадян.

Події Євромайдану міцним корінням проросли в серцях українців. Родзинкою зустрічі став екологічний майстер-клас від Наталії КВАРТИ «Коріння Свободи» під час якого відвідувачі дарували життя кімнатній рослині.













Немає коментарів:

Дописати коментар