понеділок, 26 лютого 2024 р.

Виставка ««26 лютого – день Кримськотатарського спротиву російській окупації» в бібліотеці

В Охтирській центральній публічній бібліотеці Охтирської міської ради діє виставка «26 лютого – день Кримськотатарського спротиву російській окупації». На цій виставці представлені книги такі як: «Наш Крим неросійські історії Українського півострова» показує минуле півострова таким, яке воно було. Також такі книги «Поле битви Україна» та «Лицарі дикого поля» показують історію Криму до сьогодення, які військові конфлікти відбувались на українських тенетах, що в нашій історії факти, а що пропаганда.

«Анексія: Острів Крим Хроніки «гібридної війни» Тарас Березовець представляє ексклюзивні свідчення російськими й міжнародними політиками та військовими, експертами, журналістами, які стали очевидцями окупації.

Ця пам’ятна дата встановлена 2020 року Указом Президента України № 58 на вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, відзначення річниці проведення 26 лютого 2014 року в місті Сімферополі мітингу на підтримку територіальної цілісності України за участю кримських татар, українців та представників інших національностей.

20 лютого 2014-го розпочалася активна збройна агресія Росії проти України з переміщенням російських військових підрозділів у Криму та в районі Керченської протоки.

26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили всьому світу про цілісність України. Наступного дня, о 5-й ранку до урядових будівель АРК увійшли регулярні військові формування рф.

Запущена Путіним машина насилля в ці хвилини продовжує тотальну зачистку анексованого Криму від усіх незгідних з окупацією, викрадає й залякує мирних громадян, закриває всі незалежні медіа та перетворює Крим на військову базу. Цим хоче переконати весь світ, що на те ради нема й усім слід змиритися з російським статусом півострова.

Слова англійського публіциста Едмунда Берна, сказані ніби для цього випадку: «Єдине, що потрібно для тріумфу зла, щоби добрі люди нічого не робили». Я не просто вірю. Я знаю, що одного разу Крим відкриє свої обійми перед Батьківщиною. Бо інакше це буде зрадою перед пам'яттю всіх патріотів, які заплатили найдорожчу ціну, аби захистити рідну землю.

Повторюйте собі кожного дня ці слова. Україна – це Крим! І доводьте цей вислів щоденною працею, бо без справ віра завжди мертва. А віра – це те, що не можна зупинити навіть кулею.

Завітайте на нашу виставку й ознайомтесь з представленою літературою.








Немає коментарів:

Дописати коментар