понеділок, 19 лютого 2024 р.

Літературно-поетична світлиця Ніни Багатої «Літа мої, багаті на врожай» в бібліотеці

Літературно-поетична світлиця Ніни Багатої «Літа мої, багаті на врожай»  зібрала поціновувачів поетичного слова Охтирщини у День єднання в Охтирській публічній центральній бібліотеці.

Учасники заходу понад дві години насолоджувались  щирим спілкуванням у колі однодумців – слухали мудру жінку, геніальну охтирську поетесу, журналістку, лауреата обласної літературної премії, члена Національної спілки журналістів та члена Національної спілки письменників України – Ніну Павлівну Багату.

Вишукана лірична поезія, патріотична тематика творів, глибина та щирість поезій Ніни Багатої вражає і захоплює. Особливо, коли звучить із вуст самої поетеси. Півтори години авторка читала власні поезії, а присутні з за тамуванням подиху слухали її, щоразу вітаючи оплесками кожен вірш. У людній залі не залишилось байдужих. Читання поезії авторкою глибоко зворушило слухачів. Переважна більшість поезій з нової збірки віршів «Живі нитки», яка вийшла друком у 2023 році, але на прохання гостей творчої зустрічі Ніна Багата читала й інші улюблені поціновувачами поезії, з інших збірок. Серед присутніх літературної вітальні були й колеги з літературного кола – письменниця Наталія Розторгуєва, члени клубу любителів мистецтв «Сокіл», поетеси: Тетяна Акименко, Світлана Корнієнко, Наталія Сафонова, Ірина Герасименко та інші. Кожен з присутніх мав можливість висловити власну думку про поезію Ніни Павлівни, про свої особисті зв’язки з нею, про те, як у свій час вона була для них вчителем, наставником, порадницею. Незліченна кількість теплих слів прозвучали на адресу Ніни Багатої.

По закінченню заходу усі охочі мали можливість придбати книгу з автографом поетеси.

Біографічна довідка: Ніна Павлівна народилася під час Другої світової війни у селі Високе, на Охтирщині.  Понад  тридцять  років працювала у Охтирській міськрайонній газеті «Прапор Перемоги», пройшла шлях від кореспондента до редактора. Всього набачилась і начулась.  Життєвий досвід Ніни Павлівни настільки багатий, що завжди дає письменниці теми для творчості.  Писати для Ніни Павлівни – це означає – жити. А прізвище говорить само за себе – БАГАТА.

Творчі здобутки: Ніна Багата подарувала світові десять власних поетичних збірок українською мовою: «Повінь» (1997), «1440» (1998), «Дванадцять місяців» (1999), «Канат життя» (1999), «Пік тисячоліття» (2000), «Гелон» (2007), «З любов’ю» (2010), «Наземний космос» (2017), «Межичасся» (2018), «Живі нитки» (2023).

Всі вони є у бібліотеках міста. Запрошуємо читати поезію Ніни Багатої та відчути світ душею письменниці. У поезії все те, що наповнює життя людини – природа, дерева, квіти, село, місто, люди, радість та смуток, і безмежна любов до життя.

Ми щиро дякуємо Ніні Павлівні за часточку душі, віддану людям.

Міцного здоров’я Вам, і многая літа!
















Немає коментарів:

Дописати коментар