четвер, 1 лютого 2024 р.

Охтирська публічна бібліотека стала учасником проєкту «Валізка з книжками»

Охтирська публічна бібліотека стала учасником проєкту «Валізка з книжками», в межах якого отримала  книги для дітей.

Бібліотеку було відібрано до 250 українських бібліотек та проєктів, які долучаться до проєкту «Валізка з книжками» за підтримки МЗС Німеччини Goethe-Institut разом з експертами у сфері літератури. Головною мотивацією для партнерів у наданні «Валізки з книжками» стали заходи психосоціальної підтримки для дітей, які відбуваються в Охтирській центральній публічній бібліотеці в межах проєкту «Фабрика добра та відпочинку».

Зміст валізки – це 22 дитячі книги українських та зарубіжних авторів для підтримки та популяризації читання серед дітей. Окрім книжок у наборі є сенсорні іграшки, розмальовки та посібник від відомих психологів та психотерапевтів про те, як розмовляти з дітьми про війну, вміти їх підтримати та пояснити складні речі простою мовою.

Війна в Україні триває, і наші діти, які продовжують жити в Україні, потребують дозвілля, яке б допомогло полегшити цей складний період. Тому цього року валізки їдуть до дітей в українські бібліотеки.

«Валізка з книжками» – це проєкт, призначений для дітей, батьків, вчителів та бібліотекарів. Експертки з дитячої літератури Юлія Козловець, Олександра Савченко, Валентина Вздульська, Тетяна Стус, Оксана Лущевська, Катерина Сухоребська та Катерина Міхаліцина відібрали 22 книжки, які допоможуть дітям потоваришувати зі своїми емоціями та обговорити те, що їх турбує, через книги.

Для всіх, хто супроводжує читання, команда «Bezpobiliv» підготувала поради щодо гейміфікації читання, включно з простими завданнями та іграми, а також матеріали, які зроблять читання цікавішим та нададуть більше можливостей для спілкування один з одним. Також у кожну валізку ми додали 2 розмальовки на основі однієї з дібраних книжок. Їх розробив міжнародний благодійний фонд Kateryna Biloruska Foundation.

Особливу увагу ми хочемо приділити психічному здоров’ю наших дітей, тому серед матеріалів ви також знайдете брошуру з порадами психологині Світлани Ройз та психотерапевта Удо Бера щодо роботи з дітьми, які пережили досвід війни, як вміти їх підтримати та пояснити складні речі простою мовою.



Немає коментарів:

Дописати коментар