вівторок, 19 жовтня 2021 р.

5 книжок на основі реальних подій

Іноді найцікавіші сюжети придумує саме життя, а письменнику лише залишається записати на папір драми, трагедії, смішні колізії та історії успіху.

«Американська трагедія» Теодор Драйзер. Вічна класика американської літератури, сюжет якої списаний з кримінальної хроніки: у 1906 році Честер Джилет вбив свою наречену Грейс Браун. Під однією обкладинкою зібрані детектив, драма і трилер, щедро приправлені тогочасною американською культурою.

«Список Шиндлера» Томас Кініллі. Сюжет цієї книжки знайомий багатьом – польський бізнесмен Оскар Шиндлер рятує приречених на смерть в’язнів краківського гетто. На його рахунку 1300 врятованих життів.

«Мисливець за розумом»  Джон Дуглас, Марк Олкшейкер. Автори книжки – професійний профайлер та агент ФБР розповіли про свою роботу, додали трохи неповторного гумору та байок із власного життя і вийшла непересічна книга. Детектив без видумок та фантазій – з реальними злочинами, моторошними серійними вбивствами і жахами, від яких холоне кров.

«Сам в океані» Слава Курилов. Океанолог Слава Курилов написав про свою мрію та досягнення її у формі цікавого пригодницького роману: про неймовірну втечу з Радянського Союзу у 1974 році, про те, як пливти більше 3-х діб до Філіппін, здолавши майже 100 км. За цю втечу він отримає заочний вирок: 10 років позбавлення волі.

«Вуличний кіт на ім’я Боб» Джеймс Бовен. Ця книжка не претендує на лаври гостросюжетного роману, котрий триматиме в напрузі від сторінки до сторінки, але читатимете ви його того точно з насолодою. Щири та щемка історія про тих, кого прийнято називати невдахами: колишнього наркомана та бездомного кота.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар