четвер, 7 жовтня 2021 р.

Улюблені книги сучасних геніїв. Рекомендація.

Стів Джобс і Джордж Оруелл

Однією з улюблених книг творця компанії Apple є легендарна антиутопія «1984», написана британським письменником в 1949 році. Книга розповідає про майбутнє, яке чекало людство на думку Оруелла. І це майбутнє зовсім не світле і безхмарне. Чи можна від нього звільнитися і чи зарахується така спроба, - не знає ніхто. При цьому знаходяться сміливці, готові ризикнути і вийти за рамки сірості. Але, на жаль, їх чекає повне розчарування. Робити як всі, не виділятися, не думати інакше, не ставити запитань і просто користуватися наданими благами - ось основна ідея нового світу, в якому про кожного подбає Великий Брат.

Білл Гейтс і «Проект Розі»

Одиy з улюблених творів Гейтса - книга новозеландського письменника Грема Сімсіона - добра і мила історія про те, як важко буває розгледіти справжні почуття, якщо для пошуку половинки вдаватися до наукового підходу. Головним героєм є педантичний вчений, який не бажає розмінюватися на перших зустрічних і чітко планує своє майбутнє. Поки в його житті не з'являється вона. Молода дівчина, повністю порушує всі основи педантичності і планування.

Ілон Маск і галактика

Однією з улюблених книг Ілона є вперше прочитаний ним ще в дитинстві роман Дугласа Адамса «Автостопом по галактиці». Це фантастичний пригодницький роман, наповнений добрим гумором. Не дивно, що Маск так захоплюється космосом, напевно інші планети ваблять його ще з підліткового віку. У книзі розповідається про дивовижні пригоди друзів, які знаходяться в пошуку планети Магратея. Але чи вдасться їм її знайти?

Річард Бренсон і «Коротка історія часу»

Засновник корпорації Virgin Group, відомий у всьому світі мільярдер Річард Бренсон великий шанувальник читання. Він зізнається, що у нього немає однієї улюбленої книги, так як він прочитав сотні різних творів. Але з усього списку цікаво виділити книгу Стівена Хокінга - "Коротка історія часу». Це зовсім не нудна і не нердова література, якими зазвичай бувають наукові історії. Геній в галузі фізики на простих прикладах зрозумілими словами розповідає про таємниці всесвіту і дозволяє кожному стати трішечки ближче до величі нашого світу.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар