понеділок, 18 жовтня 2021 р.

Найвідоміші книги Марка Леві

16 жовтня народився один з найпопулярніших сучасних французьких письменників Марк Леві. Його книги перекладені на 40 мов і розходяться величезними тиражами, а за право екранізації його першого роману всесвітньо відомий голлівудський режисер Стівен Спілберг заплатив два мільйони доларів. Ще 15 років тому Марк Леві і уявити собі не міг, що стане відомим на весь світ письменником. Тоді він всього лише складав казки для своїх синів, а пізніше письменницький талант зробив його мультимільйонером. Зворушливі і плотські твори полюбилися читачам з усього світу.

Біографія Марка Леві вражає діапазоном вибору занять - від роботи в Червоному хресті до архітектури і дизайну. Перипетії його професійного становлення здадуться дуже цікавими.

У молодості, бувши студентом паризького університету Дофін, майбутній письменник працював в організації Червоного хреста, протягом декількох років очолював регіональне Західне відділення надзвичайної допомоги Парижа. З 1984 по 1990 рік жив в США, де заснував дві компанії, які спеціалізувалися на комп'ютерній графіці. Також керував студією по обробці комп'ютерних зображень в університеті Софія Антиполіс в Ніцці. Пізніше Марк разом з друзями створив компанію, яка займалася розробкою архітектурних проектів і дизайном, яка з часом стала однією з провідних французьких будівельних фірм.

Леві взявся за перо досить пізно, у віці сорока років, і не випадково. Довгими вечорами перед сном йому доводилося розповідати своєму синові Луї різні історії. Поступово Марк звик фантазувати, і виникла потреба фіксувати придумане на папері. Упродовж 1998 року весь вільний час Марк Леві присвячував рукопису, якому він дав назву «Якщо тільки це правда» (в українському виданні - «Між небом і землею»). Це була історія, придумана їм для сина. А на початку 1999 р. сестра Марка, сценарист за професією, настійно порадила йому відправити рукопис до видавництва «Робер Лаффон». Вже через вісім днів він отримав повідомлення про те, що його твір буде видано.

Роман став бестселером. Він вразив читачів надзвичайним сюжетом і силою почуттів, здатних творити чудеса. Пізніше Марк Леві залишив архітектурну фірму і відправився в Лондон, щоб повністю присвятити себе літературній творчості.

Літературній кар'єрі Марка Леві супроводжує надзвичайний успіх. Романи Леві розходяться мільйонними тиражами. Як говорить сам автор, «я не письменник, а оповідач історій». Він не пише, він показує, а читач дуже яскраво уявляє собі події і героїв його романів.

Цікавий факт. Марк Леві розповідає задум своїх творів найкращому другові. Посеред викладу пропонує йому чашку кави. Якщо друг погоджується - значить, щось не ладиться. А ось якщо він хоче спочатку дослухати - тоді все в порядку.

Якщо ви ще не читали книг цього популярного письменника, то пропонуємо ознайомитися з деякими з них.

"Між небом і землею". Одного разу пізно ввечері в квартирі самотнього архітектора з'являється гарна незнайома дівчина, яка виявляється ... привидом, і тільки він може їй допомогти. Але і він був би безсилий перед смертю, якби не любов.

«Сім днів творіння». Це свого роду притча, але притча весела. Бог і диявол, щоб вирішити одвічну суперечку Добра і Зла, посилають на Землю двох своїх «агентів», Софію і Лукаса, яким дається сім днів і сім ночей. У кожного своє завдання, їм дозволено все, крім одного: їм не можна зустрічатися, та вони й не знають про існування один одного. І ось одного разу ...

"Де ти?". Що потрібно людині для щастя? Чи здатна взаємна любов утримати від пошуків сенсу життя? На ці запитання відповідає ця психологічна драма. Красива історія кохання. Роман про те, що кожен вибирає свій шлях ... Хоча багато чого в житті зумовлене дитячими мріями і кошмарами.

«Кожен хоче любити ...». Книга розповідає про щиру дружбу і про безкорисливу любов, тобто про почуття, завдяки яким людина в змозі подолати самотність і відчуженість, стати щасливим і поділяти своє почуття з оточенням. Ця на диво тепла, пронизана душевністю книга несе нам послання: любите, і світ навколо зміниться!

«Викрадач тіней». Головний герой, мрійливий хлопчик, наділений особливим даром: він може спілкуватися з людськими тінями і навіть їх викрадати. Тіні діляться з ним таємницями, просять у нього допомоги - не для себе, а для своїх господарів, і він намагається змінити на краще долі тих, хто йому дорогий. Подорослішавши і ставши лікарем, він використовує свій дар для зцілення хворих. Однак себе самого він вилікувати не в силах: його душа кидається в пошуках любові, втраченої багато років назад.

Цей роман критики називають найбільш зворушливою книгою письменника.

«Діти свободи». Роман написаний на основі справжніх спогадів батька і дядька автора, які хлопчиськами брали участь у підпільній боротьбі з окупантами під час Другої світової війни.

Діти свободи - це підлітки різних національностей: іспанці, угорці, поляки, чехи, євреї, чиї сім'ї бігли з різних причин до Франції, що стала для них другою батьківщиною. Мріючи про кохання і життя у вільному світі, вони створюють в Тулузі інтернаціональну бригаду, яка влилася в рух Опору як самостійний загін. Хроніка цієї лютої «вуличної війни» написана від імені головного героя роману - одного з небагатьох, хто залишився в живих бійців бригади.



Немає коментарів:

Дописати коментар