пʼятниця, 1 жовтня 2021 р.

Король фантастики Стівен Кінг

21 вересня 1947 року народився "король фантастики" Стівен Кінг. Один з найбільш відомих американських письменників сучасності, що отримав неофіційний титул «Короля жахів». Романи та оповідання Стівена Кінга розійшлися по світу сумарним тиражем понад 350 мільйонів примірників, багато творів отримали повнометражні екранізації, телевізійні і навіть театральні постановки. Літературному стилю автора властива гострота, моторошні сюжети, увага до діалогів і пристрасть до викриття людських пороків. Купити книги Стівена Кінга варто всім поціновувачам сучасної прози в цілому і жанру жахів і містики конкретно.

Література, що льодянить душу: всі книги Стівена Кінга. Майбутня зірка літератури народився в 1947 році в Портленді, штат Мен, США. Примітно, що дія багатьох книг письменника проходить в рідному для нього штаті. Батько залишив сім'ю, коли дитині було лише два роки, просто одного дня вийшов за сигаретами і не повернувся. Щоб прогодувати дітей, мати бралася за будь-яку трапляючусь їй роботу, але вони все одно ледь зводили кінці з кінцями. Тому хлопчик ріс з постійним відчуттям несправедливості світу. Як розповідає сам Стівен Кінг, в юному віці він став свідком трагічної смерті товариша під колесами товарного поїзда. Подія настільки шокувало дитини, що на багато років була витіснена свідомістю з пам'яті. Все це згодом знайшло відображення в творчості автора.

Створювати невеликі розповіді він почав ще в молодшій школі. Свій перший роман «Керрі» письменник закінчив в 1971 році, визнав його невдалим і викинув у сміття, але за наполяганням дружини повернув і допрацював твір. У 1974 році роман був опублікований, а завдяки отриманому гонорару автор нарешті зміг залишити роботу і повністю присвятити себе літературній діяльності. У цьому ж році він завершив роботу над ще одним, який згодом став класичним, твором - книгою «Сяйво».

У 1982 році на прилавках магазинів з'явився «Стрілець», перша частина популярного циклу «Темна вежа», який автор називає своїм magnum opus. У цій серії письменник майстерно змішує велику кількість літературних жанрів: жахи, наукову фантастику і вестерн, а також проводить безліч паралелей з іншими своїми творами. Це історія стрілка Роланда, який мандрує в пошуках зловісної Вежі, що знаходиться в центрі всіх світів. Герой впевнений, що там він знайде того, хто керує Всесвітом, і зможе навести порядок у світі.

Серед інших популярних романів Стівена Кінга варто виділити книги «Кладовище домашніх тварин», «Воно», «Людина, що біжить», «Зелена миля», «Ловець снів», «Під куполом». Реакція читачів і критиків Це один з найславетніших, шанованих і титулованих письменників сучасності. Автор удостоєний великої кількості премій, в тому числі і престижної Національної книжкової премії. Читачі у відгуках і коментарях до творів Стівена Кінга відзначають легкий і невимушений стиль написання, завдяки якому автор створює дійсно страшні і захоплюючі сюжети.

Детальніше: https://www.yakaboo.ua/ua/author/view/Stiven_King/ 

 


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар