понеділок, 11 жовтня 2021 р.

Команда Суспільного «Розбудова гіперлокальної мережі універсальних журналістів»

05 жовтня в Охтирській публічній бібліотеці команда Суспільного провела зустріч «Розбудова гіперлокальної мережі універсальних журналістів» в особі генеральної продюсерки регіонального мовлення Суспільного Марії Фрей, координаторки проєкту Ганни Рожкової із місцевими жителями та журналістами.

Учасники зустрічі дізналися, чому майбутнє — за регіональними медіа та журналістикою на місцях, команда Суспільного розповіла про можливості співпраці з мовником та безкоштовне навчання від Академії суспільного мовлення.

Суспільний мовник готується до розбудови гіперлокальної мережі універсальних журналістів, які працюватимуть на рівні об'єднаних територіальних громад. Пілотними у проєкті*, який реалізується за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, стануть Чернігівська, Сумська та Харківська області.

Гіперлокальна мережа Суспільного — це:

      — незалежні універсальні журналісти у віддалених громадах, що працюють на всі платформи;

      — постійна співпраця між мешканцями регіону та регіональними Суспільними мовниками UA: ЧЕРНІГІВ, UA: СУМИ та UA: ХАРКІВ;

      — розповіді про виклики, перемоги місцевих громад та їхній досвід усій країні.

«Власна мережа журналістів у громадах — це не тільки про виробництво сюжетів, це про створення нових зв'язків між громадами в регіонах, можливість розповісти про те, що важливо для місцевих мешканців і, найголовніше, бути вчасно почутими. Ми на Суспільному переконані, що розбудова цього проєкту не тільки покращить локальне медіасередовище, а й сприятиме консолідації та розвитку громадянського суспільства», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

«Завдяки гіперлокальній мережі глядачі Суспільного зможуть дізнатися, чим живуть громади, про їх історії успіху в розвитку місцевого самоврядування. Маючи власних кореспондентів в ОТГ, ми зможемо показати неймовірних людей з маленьких містечок та сіл, розповісти на всю країну їхні натхненні історії», — розповіла координаторка проєкту Ганна Рожкова.

 Проєкт «Гіперлокальна кореспондентська мережа — побудова мережі більш інформованого суспільства» реалізується за підтримки Королівства Нідерландів у рамках Програми МАТРА.






















Немає коментарів:

Дописати коментар