вівторок, 19 жовтня 2021 р.

Заручники свободи: топ-7 книг про торгівлю людьми

Одна їх глобальних проблем, яка зачіпає життя мільйонів людей практично в будь-якій країні світу і позбавляє їх людської гідності - торгівля людьми. Бувши одним з найганебніших злочинів у світі, вона перетворює в жертв жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу і щодня змушує їх бути об'єктом експлуатації. 18 жовтня відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми, головна мета якого полягає в об'єднанні зусиль урядів різних країн, держорганів і громадських організацій в боротьбі зі світовою проблемою.

Пропонуємо книги, герої яких стали жертвами цього глобального злочинного бізнесу.

Дж. Крауч «Пастка для справжнього чоловіка». Одного вечора під час прогулянки Ванесса Епперсон знаходить на пляжі дівчину-іноземку. Початок жовтня не час для купання, а дівчина вся мокра, єдиний одяг - футболка - порвана. Бувши соціальним працівником, Ванесса не може пройти повз. Вона везе нещасну до лікарні, а по дорозі розпитує, що з нею сталося. Так вона дізнається про торгівлю людьми на Зовнішніх мілинах узбережжя Північної Кароліни. Не маючи підстав сумніватися в почутому, Ванесса просить допомоги у Лайема Гетца, співробітника Управління по боротьбі з наркотиками ...

А. Веретельник «Естер і садові ножиці». В основу сюжету покладена реальна історія двох простих людей - Ольги і Артура - стали жертвами торгівлі людьми в одній з країн Східної Європи. Книга оповідає про непросту долю Естер - матері-одиначки, яка зважилася виїхати на заробітки в Європу з охопленої кризою України, про труднощі, з якими вона зіткнулася на новому місці, зв'язавшись з шахраями. Чи стане вона сильніше або зламається під тягарем  випробувань?

Ш. Керк «Метод 15/33». 16-річна Ліза, вагітна школярка, повинна була стати черговою жертвою банди торговців дітьми. Ніхто не знає, що юна мати не втекла з дому, а була викрадена: легко повірити в втечу підлітка від дорослих проблем, але неможливо повірити в той жах, який запідозрив агент ФБР Роджер Ліу. Немовля на продаж і мати - зайвий свідок, мертвий свідок. Але Ліза - НЕ безвольна жертва ...

Х. Бонілья «Нубійский принц». Коли героя цієї книги запитують, чим він займається, той відповідає абсолютно щиро, що його місія, змушує його їздити по світу, - рятувати красу. На практиці, однак, це означає постачання нелегальних іммігрантів в Клуб - таємний елітний бордель з філіями по всьому світу. Робота ладиться, рахунок «трофеїв» зростає (як і рахунок в банку), поки на шляху цинічного «рятувальника» не трапляється красень нубієць, справжній юний принц - могутній і неприборканий у своїй люті.

Д. Леон «Рахунок по-венеціанські». У горах на кордоні Італії та Австрії зривається в прірву румунський трейлер, серед уламків якого виявляються трупи невідомих жінок. На венеціанському вокзалі Санта-Лючія в купе міжміського поїзда знайдений мертвим відомий адвокат з міжнародного права ... Який може бути зв'язок між цими двома трагедіями? Комісар Брунетті знаходить розгадку в брудному барі - центрі злочинної мережі, що тягнеться далеко за межі Італії. Але має відбутися ще одне вбивство, щоб правосуддя почало діяти.

Х. Вассму «Склянка молока, будь ласка». Опинившись з сім'єю в Литві, 15-річна російська дівчина з незвичайним ім'ям Дортен після безуспішних спроб вибратися з убогості, вирішується потайки від рідних поїхати за кордон, де їй обіцяли роботу офіціантки. Однак потрапляє вона в руки цинічних сутенерів, які промишляють експортом повій зі Східної Європи.

Б. Крауч «Пастка. Занесені снігом». Це був звичайний пізній вечір. Адвокат Уїлл Інніс готувався до засідання суду і чекав, коли його дружина Рейчел повернеться з роботи. Їхня донька Девлін лягла спати не дочекавшись матері, але впевнена, що побачить її на наступний день. Однак Рейчел не повернулася. Вона безслідно зникла ... І Вілл, і Девлін вважали, що їхня дружина і мати загинула, і що колишня щасливе життя закінчилася назавжди. Але через п'ять років в їхньому будинку з'явилася жінка, колишній агент ФБР, що дала їм надію знайти Рейчел - або хоча б дізнатися, що з нею сталося. Вона сказала, що місіс Інніс викрали. Слід веде на Аляску, в забуте Богом місце, що потонуло в снігах і первісному жаху. Ті, хто потрапляє сюди, залишаються тут надовго. Але Вілл і Девлін вирішили ризикнути ...

 


 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар