понеділок, 11 жовтня 2021 р.

«Дівчачі» книги

Всі ми знаємо про Міжнародний жіночий день 8 Березня і День матері. Але мало хто знає про Міжнародний день дівчаток, який відзначають 11 жовтня. Його заснувала Генеральна Асамблея ООН в 2012 р Цей день був створений для того, щоб звернути увагу на численні проблеми, що оточують маленьких представниць слабкої статі.

Пропонуємо книги, присвячені перше кохання дівчаток-підлітків, які живуть в різні часи і в різних країнах. Всі вони розповідають про щирість і крихкості цього прекрасного почуття.

В. Шекспір «Ромео і Джульєтта». Ця відома трагедія - найкраще з існуючих в світі творів про підліткового кохання. Правда, любов її персонажів виглядає незвично зрілої і усвідомленої, що, на жаль, призводить до сумного фіналу.

Р. Погодін «Дубравка». Повість про звичайну дівчинку, яка живе на березі моря. Їй хочеться думати про навколишній світ зовсім не по-дитячому, міркувати про майбутнє життя і мріяти про любов. А хіба кожен з нас не був особливим тоді, коли здається, що перша любов назавжди?

Л. Матвєєва «Віртуальна любов в 6« Б ». Всі дівчатка мріють про кохання. Якщо не про справжню, то хоча б про віртуальну. Ось тільки знайти її дуже важко. Для цього необхідно бути і привабливою, і чарівної, і веселою ... Можна, звичайно, спробувати відшукати цю саму Справжню Любов самостійно, але, якщо серед знайомих є ... чарівник, то всі проблеми вирішуються швидко.

К. Петті «Жара». Літні канікули - ідеальний час, щоб завести роман. Так вирішують подруги. Чотири дівчинки - чотири історії про кохання ... Іронічні, смішні, сумні, але дуже щирі і справжні.

Ж. Вілсон «Дівчатка в пошуках любові». У центрі цієї книги - зворушливі і дотепні історії про трьох подруг. Коли тобі чотирнадцять чи п'ятнадцять років - у твоєму щоденнику, напевно, з'являються гіркі слова про самотність і свою недосконалість. А ще про те, що ти не подобаєшся хлопчикам. Ось і Еллі всіма силами намагається бути крутий, щоб на неї звернув увагу хлопець її мрії.

І. Молчанова «Щоденник юної леді». Найбільше на світі Таня любить шоколадні кекси, читати романи і ... мріяти про хлопця, призначеного їй долею. Він повинен бути сірооким блондином з пухнастими віями і ямкою на підборідді. Вона продумала все, навіть, якого кольору повинні бути у нього шнурки на кросівках ... Одного разу сталося диво - Таня насправді зустріла хлопця своєї мрії.

Т. Крюкова «Костя + Ніка». Костя і Ніка - це Ромео і Джульєтта наших днів. Це історія про людські взаємини: шляхетність і підлості, чуйності і байдужості, але, в першу чергу, про кохання. Про те, що справжня любов приходить незалежно від віку і перемагає все. Навіть, здавалося б, неможливе ...

А. Джейн «Мій ідеальний смерч». Улюблений хлопець, якого таємно любила головна героїня протягом усіх трьох років навчання в університеті, знайшов собі іншу подружку. І що тепер робити нещасній дівчині? Спостерігати за чужим щастям і побиватися від горя? Або об'єднати зусилля з іншим хлопцем, безнадійно закоханим в її суперницю? Але вона вибере третє ...



Немає коментарів:

Дописати коментар