середа, 3 листопада 2021 р.

8 енциклопедій "Відкриваючи книгу – відкриваємо світ" #рекомендація

Запрошуємо вас переглянути віртуальну виставку енциклопедій "Відкриваючи книгу – відкриваємо світ", яка познайомить з захоплюючим світом знань про дивовижний навколишній світ та його загадки. Мандруючи сторінками книг, ви одержите відповіді на найрізноманітніші запитання, розвинете свою уяву та отримаєте нові знання.

О. Стадник «Відкриття світу». Нашу Землю часто порівнюють із великим будинком, а людство – із жителями цього будинка-планету. Тому географія - своєрідний путівник, що описує різноманітні "земні приміщення". Однак перш ніж описати всі ці твори великого архітектора – Природи – людині знадобилося відкрити їх і докладно дослідити. В енциклопедії "Відкриття світу" ми розповімо вам про історію географії, про відважних мандрівників, які крок за кроком відкривали перед людством сторінки географічних знань про нашу планету. Деяких дослідників манили до себе пригоди та скарби, інші шукали безпечного прихистку чи досі не освоєних родючих земель, а когось приваблювала можливість позначити на карті ориси невідомих берегів і країн, щоб нарешті зрозуміти, яка ж вона насправді, наша Земля.

Стадник О. «Природні пам’ятки світу». Подорожуючи сторінками цієї книги, ви наочно побачите знамениті гори та вулкани, ріки, оповиті легендами, та грандіозні водоспади, таємничі печери, які йдуть на багато кілометрів у глибину земних пластів, і підводні зарості коралів, льодовики, що виблискують під антарктичним сонцем, і острови, де рослинний і тваринний світ зберігся у всій своїй первісній розкоші. А також дізнаєтеся про те, якою тендітною та вразливою є наша планета, як розумно та дбайливо слід ставитися до неї, щоб не втратити назавжди красу та своєрідність земної суші та Світового океану, що омиває її.

О. Стадник «Страны мира». Якщо ви хочете дізнатися про країни світу та народи, які їх населяють, то наша енциклопедія – для вас! У ній ви знайдете вичерпну інформацію про кожну країну: її географічне розташування, історію та культуру, про туристичні об'єкти та найцікавіші місця нашої планети, про економіку та політичну обстановку в державах. Ви дізнаєтеся про різноманіття природних та ландшафтних умов життя у різних куточках Землі. Зрозумієте, чому так відрізняються культури різних народів. Дізнаєтесь, що може об'єднувати держави, що знаходяться на різних континентах, а що роз'єднує найближчих сусідів. Понад 3000 чудових ілюстрацій відкриють перед вами природний та архітектурний вигляд держав, познайомить зі світовою спадщиною різних культур, розкриють перед вами чудовий світ подорожей. Книга розрахована на широке коло читачів.

О. Стадник «Когда планета сходит с ума». В останні роки відзначається неухильне зростання числа природних катастроф, багато з яких відбуваються з вини людей. Населення Землі за минуле століття збільшилося більш ніж удвічі, і їх наслідки стають дедалі згубнішими. Наша енциклопедія розповідає про те, що катастрофи - жорстоке нагадування людству про те, як важливо берегти тендітну рівновагу природного середовища та усвідомлювати всю міру відповідальності, яку ми беремо на себе, втручаючись у життя природи. Книга розрахована на широке коло читачів.

К. Шейкіна «Визначні місця світу». Якщо ви бажаєте відкрити для себе світ, то ця книга саме для вас! Подорож у будь-яку точку земної кулі подарує вам нові відчуття і незабутні враження на все життя. Кожна країна має свої творіння природи і неповторні пам'ятки архітектури. Подорожуючи, ми проживаємо своє життя, тому подорожуйте і отримуйте від життя задоволення, а наша книга стане корисним путівником!

Ю. Святенко «101 пам’ятка природи». Ця книга – не фотоальбом, тому тут є і основні відомості про об’єкти, і цікаві факти, і цифри, які, до речі, часом вражають не менше, ніж картинка. «101 пам’ятка природи» замислювалася як невелике енциклопедичне видання з набором статей, у яких було б вміщено загальні відомості про той чи інший природний об’єкт.

О. Завязкин «История человечества. Личности, события, даты». Всесвітня історія – ланцюг подій, що пов'язують минуле з майбутнім. Щоб зрозуміти, як впливають справжні події давніх епох, трудяться вчені, створюючи об'ємні історичні праці. Завдання цієї книги — уявити читачеві повну картину всесвітньої історії, познайомити з визначними особистостями, відзначити ключові події та дати, що вплинули на долі людства. Ілюстративний матеріал зробить читання особливо цікавим та пізнавальним. Книга адресована широкій читацькій аудиторії.      

Я. Батій «Підкорення морів та океанів». Із глибокої давнини й до наших днів Світовий океан відіграє в житті людства величезну роль. Від океанів залежить клімат материків і погода на всій планеті, в морських глибинах людство добуває значну частину продуктів харчування, океанські шляхи пов’язують усі континенти, а для багатьох людей океанські узбережжя слугують місцем відпочинку. Але й це ще не все. Дно океанів – справжня скарбниця корисних копалин, а морські припливи та прибійні хвилі незабаром стануть невичерпним джерелом енергії для прийдешніх поколінь. Понад 500 тематичних ілюстрацій допоможуть вам: поринути у світ морів та океанів, світ безстрашних мандрівників і відважних дослідників водної стихії. Книга розрахована на широке коло читачів і може бути використана як додаткове джерело знань у вивченні шкільних курсів всесвітньої історії та географії.




 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар