пʼятниця, 26 листопада 2021 р.

Вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні

Охтирська публічна бібліотека взяла участь в жалобному заході з вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні 1921 – 1923, 1932 – 1933 і 1946 – 1947 років. Спільно з Охтирським міським краєзнавчим музеєм було оформлено виставку-реквієм «Україна пам’ятає…».

На виставці було представлено літературу яка розкриває історичні факти голодоморів 1932–1933 рр. в Україні.

Голодомор — це геноцид української нації.

Кожен громадянин повинен знати масштаби цієї трагедії, пам'ятати й передавати ці знання дітям, аби подібні трагедії не могли повторитися ніколи.

День пам’яті жертв голодомору важливий для кожного українця незалежно від статі, віку та соціального стану. Масові та жорстокі дії геноциду стали відповіддю радянської влади на прагнення до свободи та незалежності.

Мільйони українців померли від голоду. Окрім того, багато загинуло внаслідок масових арештів, депортацій і страт. Голодомор був навмисною спробою – як частина систематичного геноциду – знищити дух та ідентичність українського народу. Цього не вдалося.

Україна пам‘ятає злочини радянської чуми!

Українці моляться за невинно убитих голодоморами своїх братів і сестер!...

В останню суботу листопада, о 16:00 по всій країні оголошується хвилина мовчання та проводиться акція «Свічка у вікні». Українці запалюють свічки та ставлять на вікна своїх будинків.  















Немає коментарів:

Дописати коментар