вівторок, 2 листопада 2021 р.

"Тещині" книги

Кожну четверту неділю жовтня у світі відзначають незвичайне, але і, безсумнівно, найулюбленіше свято будь-якого зятя - Міжнародний день тещі. Хоча він поки не має статусу офіційного, але вельми популярний вже в багатьох країнах. Зародившись в 1930-х роках в США як жарт, згодом, з кожним роком, він набував все більше шанувальників, в тому числі і в інших країнах.

Про тещ складено безліч анекдотів і байок. А знаменитий «тещин язик» навіть дав назву кулінарній страві. А як йдуть справи в літературі? Скільки про них написано книг? Виявляється, не так вже й мало.

В. Лозович «Теща для всіх». У героя повісті, здавалося б, все гаразд: дружина; майже дорослі, добре виховані діти, цікава робота, часті інтрижки ... Але одного разу приходить усвідомлення того, що життя треба міняти. Як? І тут приїжджає теща. Її поява допомагає розв'язати всі проблеми. Поєднання комізму багатьох ситуацій і серйозних питань робить читання повісті вельми цікавим.

А. Ларіна «Теща шукає собі зятя». Вероніка, на відміну від подруг, ніколи не прагнула заміж. Але ось її матір дуже переживає з приводу того, що дочка не прибудована, обзивала лантухом і використовувала будь-яку можливість познайомити її хоч з кимось. Нарешті героїня втомилася пручатися і погодилася познайомитися з черговим нареченим, якого знайшла невтомна матуся. Виявилося, це був правильний хід - доля в нагороду підкинула Вероніці подарунок, якого вона і не чекала ...

Дж. Барнс «Як все було». Перед вами «любовний трикутник» скромного банківського службовця, талановитого невдахи та середньої руки художниці-реставратора ... Але центральне місце відводиться образу матері головної героїні й кумедних відносин тещі та зятя.

В. Седлова «Коли теща запалює ...». Знайомство з майбутньою тещею - нічний кошмар кожного чоловіка. А що, якщо це не просто теща, а заможна дама, багато років прожила в Америці і водночас ставиться до вибору юної дочки Лізи за принципом «Мама знає краще»? Така теща здатна на все! У хід йдуть і шантаж, і підкуп, і загрози, і просто банальне брехня. Однак Ліза і її обранець Льоша не мають наміру здаватися - і розробляють власний, не менше хитромудрий план, мета якого - вступити в шлюб. Що б там не думала теща !!!

Д. Калініна «Теща-привид». Немає страшнішого ворога, ніж розлючений родич! Де таке бачили: наречений дочки обікрав майбутню тещу! На суді Тамара Микитівна вимагала для Славіка смертну кару. Але дочка впевнена - її мати оббрехала хлопця, бо їй самій є, що приховувати ...



Немає коментарів:

Дописати коментар