пʼятниця, 5 листопада 2021 р.

Ірен Роздобудько – яскрава представниця fashion-літератури

3 листопада – день народження Ірен Роздобудько, сучасної української письменниці, відомої як автор захопливих і чуттєвих жіночих романів.

Роздобудько Ірен Віталіївна народилася 3 листопада 1962 року у Донецьку. Закінчила факультет журналістики Київського Національного Університету. Працювала у Донецькому відділку ТАРС-РАТАУ телеграфісткою, у багатотиражці Донецького металургійного заводу, журналістом та диктором радіогазети. Її називають однією з найуспішніших українських письменниць, вона – неодноразова переможниця літературного конкурсу «Коронація слова»

З 1988 року живе в Києві.

Всі книги Ірен Роздобудько - це жіночі романи в хорошому сенсі цього слова. Крім письменницької діяльності, вона ілюструє книги інших авторів, грає на гітарі і захоплюється вишивкою бісером. А з творчістю письменниці можна ознайомитися не тільки в форматі прози, а й у віршах.

Перший детективний роман  “Пастка для жар-птиці” вийшов у 2000 році. Ім’я авторки стало відомим серед широкої публіки. Твір здобув другу нагороду на конкурсі “Коронація слова”.

Письменниця пише книги «Ескорт у смерть» (2002, 2007), «Він: Ранковий прибиральник. Вона: Шості двері» (2005), «Ґудзик» (2005, 2011), які теж захоплюють читачів.

Автор ілюстрацій до книг Лариси Масенко, Елеонори Соловей, Леся Танюка. Авторка двох збірок поезій.

Переможниця літературних конкурсів «Коронація слова» 2000, 2001 і 2005 років.

Має відзнаку “Золотий письменник України” 2012 року.



Немає коментарів:

Дописати коментар