вівторок, 2 листопада 2021 р.

Книжковий шабаш в ніч на Хелловін

В ніч із 31 жовтня на 1 листопада наймістичніше свято – Хелловін. Всі любителі містики та жахів заготовляють овочеві світильники та страшилки. Хтось зібрався на тематичну вечірку до клубу, хтось святкує День Усіх Святих серед  друзів, влаштовуючи конкурс на найстрашніший костюм.

Для підтримки особливої «святкової» атмосфери ми пропонуємо провести за читанням «лякаючих» книг, дії яких відбуваються якраз на Хелловін.

Р. Бредбері «Напередодні всіх святих». Такого дерева ви ніколи не бачили в житті. Воно досягає вершиною небес, і ростуть на ньому гарбузи всіх форм, розмірів та кольорів. Біля цього дерева ви зустрічаєте дивного пана на ім'я містер Смерч, і він захоплює вас у чудову подорож, з якої ви повернетеся зовсім іншою людиною - якщо повернетеся...

А. Крісті «Вечірка в Хелловін». Письменниця Аріадна Олівер запрошена до будинку подруги, де у розпалі приготування до святкування Хелловіна – веселого карнавалу для дітей і дорослих. Одна з гостей - дівчинка-підліток, відома тим, що любить розповідати завіральні історії про всі таємниці. Ось і тепер вона вразила суспільство розповіддю про те, що колись бачила справжнісіньке вбивство. Ніхто не повірив їй. І раптом того ж вечора її знайшли... потопленою у відрі з водою та яблуками. Кому знадобилася смерть дівчинки? Можливо, вона справді бачила щось, що становило небезпеку для когось із присутніх на вечірці? У будь-якому разі Еркюль Пуаро, який взявся допомогти місіс Олівер, своїй старій знайомій, став перед непростим завданням зірвати карнавальну маску з убивці і явити суспільству його обличчя.

Р.Л. Стайн «Вечірка напередодні Хелловіна». Вечірка була в повному розпалі, коли згасло світло. Але, коли світло знову засвітилося, на підлозі лежала людина з ножем у спині. Для головних героїв на цьому свято скінчилося. На свій жах, вони зрозуміли, що хтось із присутніх на костюмованій вечірці – вбивця.

А. Варго «У ніч на Хелловін». У ніч на Хелловін компанія молодих людей розважається грою в хованки з парфумами. Правила цієї гри вони вичитали в інтернеті, і в них було жорстке попередження: викликаний з потойбіччя привид може виконати будь-яке бажання того, хто його викликав, але може і вбити, якщо будуть порушені правила гри. Під час проведення спіритичного сеансу раптом щось пішло не так. У будинку з'явився босоногий хлопчик, який також включився у гру, але вже за своїми правилами.

Р. Хокінс «Клята школа». Бал на Хелловін. Головна подія в школі Геката-Холл, де навчаються підлітки, які мають паранормальні здібності. До нього готуються всі дівочі компанії, що суперничають – і кожна мріє «вбити» конкуренток, які теж претендують на увагу найпопулярніших хлопців. Але одна річ – змусити суперницю здохнути від заздрості, а інша – наважитись на справжнє вбивство…

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар